Vilka är vi?

 

Vi är en skara individer som på ett eller annat sätt är verksamma inom den svenska fantastikscenen. En del av oss har träffats, andra inte, men vi brinner för fantastik och det skrivna ordet och tror på värdet i att hjälpa dem som har det svårt. Kanske vi helt enkelt är människor med hjärtat på rätta stället och vi arbetar ideellt för att göra det här så bra som vi bara kan och orkar. Det verkar lätt att engagera människor i projektet vilket kan ses som en god indikation på att vi gör något rätt.

 

Författare/Projektledare: Marcus Olausson

Marcus är initiativtagaren till projektet och det hela föddes ur en önskan att bidra till en bättre värld. Vända fokus från alla negativa nyheter som svämmar över oss. Pretentiöst, men trots allt möjligt. Låt oss glömma krig, svält och elände och tillsammans ge oss ut på ett äventyr, samtidigt som vi hjälper dem som är i nöd.

Normalt skriver Marcus lite vuxnare fantastik, främst klassisk episk fantasy, men även skräck och sci-fi. Det här projektet kommer däremot att rikta sig mot åldersgruppen 9-12, fast förhoppningsvis locka en bredare läsekrets än så. Den nyfikne kan läsa mer på bloggen Marcus Olaussons Overkligheter eller följa honom på Facebook.

 

Omslag och illustrationer: Marcus Jerner

Marcus är en kreativ konstnärssjäl med en bred portfolio som man med fördel spanar in på hans sida på DeviantArt.

Illustrationer: Andreas Raninger

absolute_power_by_andreasraninger-d9n7uc4

Andreas vill överraska författaren med ett riktigt bra omslag som från början till slut inspirerar till att skriva fler böcker. Riktigt roligt blir det när han tillför något spontant i bilden som får författaren att ändra något i boken efter bilden. Det bästa med att illustrera böcker är att få lyfta fram författarens bok så att den kan fånga sin publik redan på hyllstadiet.

Andreas har vid det här laget illustrerat många bokomslag och ligger bland annat bakom omslaget till Munins skärvor av Oskar Källner. Läs gärna Oskars intervju av Andreas.

Vill man se mer av Andreas konst rekommenderas hans galleri på DeviantArt

 

Formgivning och bokproduktion: Anders Nyman

Omslag_400-212x300

“Omslaget är den enskilt viktigaste komponenten i en bok ur ett försäljningsperspektiv. Det spelar ingen roll hur bra boken är i övrigt – har man inte ett tilltalande omslag som väcker läslust kommer boken bli svår att sälja.”

Anders äger och driver det grafiska produktionsbolaget Whip Media med fokus på böcker och bokutgivning. Whip Media är specialiserade på formgivning av böcker och hjälper författare och mindre förlag att få ut sina verk på marknaden. Anders har en lång erfarenhet inom både den grafiska branschen och mediabranschen i övrigt med meriter som svensk pionjär inom exempelvis både webb och poddradio.

Bland Anders bokproduktioner finns bland annat boken på bilden, vilken rekommenderas för alla som är intresserade av formgivning och bokproduktion. Läs mer på Whip Medias hemsida eller gilla deras Facebooksida.

 

Redaktör/författarcoach: Pia Lerigon

Pia

Som coach är Pia Marcus bollplank genom hela processen med Drömverk. Hennes jobb att få fram det bästa i manuset genom att ställa frågor så att Marcus själv hittar svaren, men Pia ger även tips och råd längs vägen.

Pia har en författarhemsida www.pialerigon.se där hon bloggar om olika skrivtips. Förutom att coacha Marcus och några till i deras romanprojekt tar hon lektörsuppdrag och skriver egna böcker. Nyligen kom Pia tvåa i Harlequins författartävling med sin historiska kärleksroman Falskspel.

 

Lektör: Katja Gilljam

KatjaGilljam

Katja är en boknörd som emigrerat från Stockholm till Madeira till Åland. Hon läser det mesta utom deckare.

På hennes bokblogg Bokhuset är det troligare att ni hittar tips om YA-böcker, dystopier, zombier, vampyrer och science fiction.

Katja har även träffat och intervjuat George R.R. Martin. Bara en sån sak. Den intervjun och fler hittar ni på Katjas blogg eller Bokhuset på Facebook.

 

Korrektur: Päivi Sommarberg

Päivi är Marcus kanske flitigaste testpilot och har djupdykt in i såväl både Serahemaseriens storslagna världsbygge som skruvade noveller om steampunkrobotar eller fiolspelande duellanter i postapokalyptiska världar. Hon bor dessutom precis som Marcus i Trollhättan och är därför lämplig att avgöra sanningshalten och trovärdigheten i det Marcus ljuger ihop om staden i Fantastikhjälpens bokprojekt.

 

Den här sajten använder sig av sk Cookies/Kakor.

”Ser ni?” säger pappa och pekar bort mot den gamla ruinen uppe på höjden.
De sitter gömda bakom en trasig bil och Nahrina kikar nyfiket genom de öppningar där fönstren har varit.

Bilen luktar bränt och är smutsig, alldeles förstörd inuti…

Provläs Drömverk!

Kontakta oss

På sociala medier

Eller skicka ett mejl