Research om ensamkommande barn

Inför boken kommer jag behöva intervjua en hel del människor för att faktabiten ska bli rätt. Även om det rör sig om fantasy så kommer berättelsen att ta avstamp i verkligheten och det är då viktigt att allt känns trovärdigt för att jag ska kunna sälja in de fantastiska elementen. Idag pratade jag med Lotta Husberg, ordförande för Västra Götalands Godmansförening för ensamkommande barn. Lotta gav mig många goda råd inför boken och punkterade mina fördomar om hur ensamkommande barn hanteras.

Summa summarum så bor de i familjer som kan se ut på massa olika sätt och går i skolan och lever som vilka barn som helst i Sverige. Istället för att få massa traumaterapi är det viktigaste för dem att få leva i en trygg miljö, inte att älta det hemska som varit (och hur gamla barnen är och vad de varit med om varierar så klart i hög grad). Ganska självklart egentligen. Det jag kan få problem med är nivån på ett 9-årigt barns läsförståelse av det svenska språket, men jag har en idé om hur jag ska ta mig runt det.

Lotta gav mig värdefull information som jag kommer ha nytta av när jag skriver och jag inser hur lite jag vet i frågan. Men jag känner nu att jag med gott samvete kan ta berättelsen i den riktning jag vill. Dessutom fick jag tips om vart jag ska vända mig för att få veta mer.

Tack Lotta! (fast du lär få fler samtal och e-mail. 😉 )

/Marcus

Share on facebook
Share on twitter

Dela gärna till dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Den här sajten använder sig av sk Cookies/Kakor.

”Ser ni?” säger pappa och pekar bort mot den gamla ruinen uppe på höjden.
De sitter gömda bakom en trasig bil och Nahrina kikar nyfiket genom de öppningar där fönstren har varit.

Bilen luktar bränt och är smutsig, alldeles förstörd inuti…

Provläs Drömverk!

Kontakta oss

På sociala medier

Eller skicka ett mejl