Det här är ett ideellt projekt utan något som helst vinstintresse. Målet är att genom bokförsäljning samla in pengar till välgörenhet där så mycket som möjligt av vinsten skänks till en hjälporganisation. Vissa tjänster måste vi köpa och en liten summa kommer att användas till reklam men den huvudsakliga kostnaden i projektet blir tryckkostnaden. Skänkta summor kommer att redovisas här på sajten.

Konceptet går ut på att vi publicerar en serie fristående böcker vid namn Bokvandrarna. Böckerna kommer att höra ihop i ett större perspektiv men vi får för varje bok följa ett nytt barn som ska övervinna någon form av hinder. Varje bok har ett tema och vi samlar därför med varje bok in pengar för ett unikt ändamål. Böckerna kommer att behandla tunga ämnen som t.ex. krig, flykt och förlust av närstående, cancer och droger mm. Ett sätt att diskutera dessa ämnen med barnen samtidigt som det främst rör sig om äventyrsberättelser i spännande miljöer där barnen i böckerna själva får lösa problem och hitta livsglädje.

Ända sedan projektet föddes har tanken på gräsrotsfinansiering funnits där och nu har det beslutats att vi kör en kickstarterkampanj för att finansiera tryckningen av den första boken. Det finns en hel del att ordna i samband med detta och vi ber därför om din hjälp att sprida ordet om Fantastikhjälpen så mycket du bara kan.