Platsbesök – Hunneberg och Järnveden

Hunneberg är en omisskänslig del av trakten utanför Trollhättan och Vargön. Idag knatade jag och min familj upp för Håstens klev för att grilla korv vid Kvarnsjön, dagen till ära inkapslad i trolsk dimma. Normalt kan man från klevens topp blicka ut över Vittene, Håsten och delar av Norra Björke, men idag såg vi endast ett grått töcken.

DSC_0372

Håstens klev

Hunneberg kommer att spela en viktig del i boken (och även i en eventuell uppföljare). Här kommer jag att placera jättarnas hemvist Jotunheim och Järnveden, en skog där fasliga vidunder huserar. Bland annat den otäcka jättevargen Månegarm som lever på de döendes blod och med illvilja ständigt jagar efter månen med en önskan att släcka den. Ibland lyckas han och månförmörkelse uppstår. Nordisk mytologi kommer att vara ett viktigt inslag i boken och det finns många platser i området som passar väl in för berättelser med anknytning till asagudarna.

På hemvägen gick vi ner för Högsäters klev som bjuder på en spännande stig mellan gigantiska klippblock och för tankarna till vargklämman i Ronja Rövardotter. Platsen kommer jag definitivt att använda för tjusiga bilder och som miljö för den boktrailer jag tänkt göra för mina Serahemaromaner. Just idag var det för mörkt när vi tog oss ner där så jag får återkomma med bilder en ljusare dag.

Nästa platsbesök som research inför boken kommer att bjuda på historiska miljöer från Hunnebergs västsida. Närmare bestämt Västra Tunhem som ska få utgöra en del av Jotunheim. Det hörs ju på namnet!

/Marcus

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *