Musik att beröras av

Musik har alltid varit viktig för mig och redan i unga år, långt innan jag påbörjade mitt författarskap, började jag spela gitarr och gör än idag. Jag tror att det helt enkelt handlar om att beröra och beröras känslomässigt i båda fallen.

Inför Drömverk skapade jag en spellista med musik att inspireras av  och det räcker att starta den spellistan för att jag ska förflyttas till parallellvärlden Avigsidan och de miljöer som förekommer i boken.

En låt som extra mycket framkallar den ångest och smärta som Nahrina känner är låten Mardrömmar av Melissa Horn.

Samtidigt är det en vacker låt jag gärna lyssnar på om och om igen. Jag hade aldrig hört något av Melissa (tro det eller ej, men så är jag hårdrockare också) utan sökte bara på mardrömmar i Spotify.

Det är nästan som om låten är skriven med Nahrina i åtanke. Jag känner hur hon mår när hon ensam i det främmande landet Sverige saknar sin familj, den lillebror, far och mor hon förlorat längs vägen bort från inbördeskrig och vansinne. Hur hennes förtvivlan får henne att bara vilja försvinna och lösas upp. Men så händer något och hon får ett hopp att klamra sig fast vid. Fantasin blir en väg tillbaka till livet.

/Marcus

Share on facebook
Share on twitter

Dela gärna till dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Den här sajten använder sig av sk Cookies/Kakor.

”Ser ni?” säger pappa och pekar bort mot den gamla ruinen uppe på höjden.
De sitter gömda bakom en trasig bil och Nahrina kikar nyfiket genom de öppningar där fönstren har varit.

Bilen luktar bränt och är smutsig, alldeles förstörd inuti…

Provläs Drömverk!

Kontakta oss

På sociala medier

Eller skicka ett mejl