Drömverk kommer med i tidningen Skriva

Skriva är en tidning för både etablerade författare och den som ännu kämpar med sitt första manus eller helt enkelt är intresserad av bokbranschen. I varje nummer går lektören Johanna Mo igenom en text och visar hur hon arbetar och vad man kan och bör tänka på med sitt manus. Johanna efterlyste manusbidrag i ett författarforum på Facebook och jag nappade då Drömverk trots allt är mitt första försök till en bok för åldern 9-12. Jag kände att texten nog blir lite för vuxen och var även osäker på hur mycket mörker jag vågade ha med för yngre läsare. Det är trots allt en berättelse med ganska tunga och mörka inslag.

Nu gör redan Pia och Katja här på Fantastikhjälpen ett fenomenalt arbete med manuset, men professionell hjälp är alltid välkommen att få där så är möjligt. Att delta med manuset ger oss dessutom exponering vilket knappast är en nackdel. Visst blottar jag (några av) mina svaga sidor offentligt, men de kan jag nu jobba med tack vare Johanna. All marknadsföring är bra marknadsföring som den gamla klyschan säger.

I nummer 5 av tidningen Skriva kommer man se Johannas analys av texten och jag är jättenöjd med den feedback Johanna gav. Numret utkommer troligen i augusti och det ska bli spännande att se vilket mottagande det får.

Tidningen Skriva rekommenderas varmt om du är nyfiken på författarlivet och när egna författardrömmar. Artiklar om författarskapets hantverk varvas med intervjuer med både kända författare och debutanter. Länk hittar du här.

Johanna Mo har en egen sida som du hittar här. Där kan du läsa om hennes böcker och hennes arbete som lektör och redaktör.

/Marcus

Share on facebook
Share on twitter

Dela gärna till dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Den här sajten använder sig av sk Cookies/Kakor.

”Ser ni?” säger pappa och pekar bort mot den gamla ruinen uppe på höjden.
De sitter gömda bakom en trasig bil och Nahrina kikar nyfiket genom de öppningar där fönstren har varit.

Bilen luktar bränt och är smutsig, alldeles förstörd inuti…

Provläs Drömverk!

Kontakta oss

På sociala medier

Eller skicka ett mejl