Älvutsikten på Hunneberg

Både Halle- och Hunneberg bjuder på många fina utsiktsplatser där man ser riktigt långt. För en tid sedan körde jag förbi en skylt där det stod Älvutsikten och blev nyfiken (följ länken för GPS-koordinater). Tyvärr hade jag inte tid att stanna då, men häromdagen gjorde jag en avstickare efter att ha varit på Vänersborgs museum och gjort bokresearch (mer om detta i ett framtida inlägg).

Utsiktsplatsen ligger på Hunnebergs västra sida och borde rimligen bjuda på en riktigt vacker vy över älven och dess omgivningar. Jag körde upp vid Byklev i Vargön, fortsatte förbi det vackra Byklevsfallet och uppför den ringlande backen. Vid första avfarten vek jag av åt höger och följde grusvägen en bra bit tills jag kom fram till en skylt med texten “Älvutsikten”.

DSC_0108

Där ställde jag bilen vid den rejält tilltagna grusplanen och följde sedan en väl grusad promenadväg ca 200 m ut till utsiktsplatsen. Det såg nygrusat ut. Enda kruxet är väl att det är trappor sista biten och olämpligt för rullstol och rullator. En ramp och plattform skulle kunna fixa det till en överkomlig kostnad, för alla borde få tillträde till en så här fantastisk vy.

DSC_0110

Hursomhelst. Utsikten var allt jag kunnat drömma om och mer därtill som ni kan se på översta bilden, även om allt inte får plats på en bild. Bortanför de gröna fälten nedanför berget slingrar sig älven ner mot Trollhättan till vänster. Åt höger kan man skymta Vänersborg och ännu längre åt höger Vargön och en bit av Halleberg. Fantastisk utsikt som rekommenderas varmt. Tyvärr började det regna så jag får åka tillbaka för bättre bilder en annan gång. Kanske med en bättre kamera än mobilen.

Det roliga med platsen är att härifrån får man med stora delar av världen Avigsidan där bokserien Bokvandrarna kommer att utspela sig. Det som förbinder alla platserna är såklart älven och slottet Ekholm på Slottsön, där drottning Vanadis bor. Första boken Drömverk, (provläs lite råmanus här), har jag redan nämnt och kommer utspela sig mestadels runt Trollhättan. Bok två tar oss med till Vargön och asagudarna på Halleberg och tredje boken berättar om spännande saker i anslutning till Vänersborg. Fast först får jag se till att skriva klart Drömverk så får vi se vart resten bär av.

Vi hörs!

/Marcus

Share on facebook
Share on twitter

Dela gärna till dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Den här sajten använder sig av sk Cookies/Kakor.

”Ser ni?” säger pappa och pekar bort mot den gamla ruinen uppe på höjden.
De sitter gömda bakom en trasig bil och Nahrina kikar nyfiket genom de öppningar där fönstren har varit.

Bilen luktar bränt och är smutsig, alldeles förstörd inuti…

Provläs Drömverk!

Kontakta oss

På sociala medier

Eller skicka ett mejl