Mitt namn är Marcus Olausson och jag är initiativtagare till Fantastikhjälpen. Det hela föddes ur en önskan att bidra till en bättre värld. Vända fokus från alla negativa nyheter som svämmar över oss. Pretentiöst, men trots allt möjligt. Låt oss glömma krig, svält och elände och tillsammans ge oss ut på ett äventyr, samtidigt som vi hjälper dem som är i nöd.

Normalt skriver jag lite vuxnare fantastik, främst klassisk episk fantasy, men även skräck och sci-fi. Det här projektet kommer däremot att rikta sig mot åldersgruppen 9-12, fast förhoppningsvis locka en bredare läsekrets än så. Den nyfikne kan läsa mer på min författarblogg eller följa mig på facebook eller instagram.

Fantastikhjälpen är ett projekt där vi ideellt tar fram en barn-/ungdomsbok och låter merparten av vinsten från försäljningen gå till en hjälporganisation. Faktum är att underlag finns för en hel bokserie där varje del i serien samlar in pengar till ett särskilt välgörenhetsändamål. Vår förhoppning är att projektet kan ses som ett kul interaktivt sätt att vara med när ett manus blir en bok. På något sätt kommer våra följare få tillgång till åtminstone delar av böckerna redan innan tryck, men vi återkommer med detaljer.

Det finns en hel del att reda ut innan vi släpper detaljerad information om hur projektet ser ut, hur pengarna ska användas, vad bokserien kommer att handla om mm, men vi kommer hålla den här sidan och vår facebooksida uppdaterade. Dessutom kommer vi kontinuerligt att blogga om processen från idé till färdig bok, ta er med på research och liknande.

Det här projektet handlar inte om svensk eller europeisk invandrings- och flyktingpolitik utan om att göra något för utsatta människor i stort behov av hjälp. Särskilt de barn som tvingas växa upp i fattigdom, krig och på flykt.

Flying-child

Det talas ibland om att hjälpen kommer bättre till nytta på plats och här ger vi chansen att faktiskt hjälpa på plats, samtidigt som man får något för pengarna. En bok som vi hoppas kommer både gammal som ung till glädje och kan hjälpa oss sprida tron på att världen går att förbättra och att det finns magi kvar där ute. Välkommen att följa med oss på resan och tack för att ni bidrar med Fantastisk Hjälp!

(Politisk propaganda undanbedes i samband med Fantastikhjälpen och vi tar oss friheten att ta bort sådana kommentarer.)