Reading-girlFantastikhjälpen är ett projekt där vi ideellt kommer ta fram en barn-/ungdomsbok och låta merparten av vinsten från försäljningen gå till en hjälporganisation. Vår förhoppning är att projektet dels kan ses som ett kul interaktivt sätt att vara med när ett manus blir en bok, samtidigt som vi drar in pengar i ett tidigt skede. På något sätt kommer våra följare få tillgång till åtminstone delar av boken redan innan tryck, men vi återkommer med detaljer. Under tiden boken växer fram uppmuntras således du som läsare att vara med och komma med synpunkter och på så vis vara delaktig i projektet. När väl boken är klar är även ambitionen att släppa den som tryckt bok. Kanske rentav med illustrationer av författaren.

Det finns en hel del att reda ut innan vi släpper detaljerad information om hur projektet ser ut, hur pengarna ska användas, vad boken kommer att handla om mm, men vi kommer hålla den här sidan och vår facebooksida uppdaterade. Dessutom kommer vi kontinuerligt att blogga om processen från idé till färdig bok, ta er med på research och liknande.

Det här projektet handlar inte om svensk eller europeisk invandrings- och flyktingpolitik utan om att göra något för utsatta människor i stort behov av hjälp. Särskilt de barn som tvingas växa upp i fattigdom, krig och på flykt.

Flying-child

Det talas ibland om att hjälpen kommer bättre till nytta på plats och här ger vi chansen att faktiskt hjälpa på plats, samtidigt som man får något för pengarna. En bok som vi hoppas kommer både gammal som ung till glädje och kan hjälpa oss sprida tron på att världen går att förbättra och att det finns magi kvar där ute. Välkommen att följa med oss på resan och tack för att ni bidrar med Fantastisk Hjälp!

(Politisk propaganda undanbedes i samband med Fantastikhjälpen och vi tar oss friheten att ta bort sådana kommentarer.)